eletrevaloegyesulet

Életrevaló Karitatív Egyesület

 

Egyesület alapadatai
 
Te is filmes vagy! IV. Országos drogprevenciós kisfilm-készítő verseny
 
Te is filmes vagy! III. Országos drogprevenciós kisfilm-készítő verseny 2012
 
Te is filmes vagy! II. Országos drogprevenciós kisfilm-készítő verseny 2011
 
Ajánljuk őket
 
Támogatóink és együttműködő partnereink

Nemzeti Együttműködési Alap

civil.kormany.hu/nea


Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet

 

Nemzeti Drogmegelőzési Iroda

 

Multiplatform Média KFT

 

Fun Jump KFT.

 

CLC KERESZTÉNY IRODALMI SZOLGÁLAT - KERESZTÉNY KÖNYVESBOLT

 

 

 

 

Együttműködő partnereink:

Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály

http://www.police.hu/

 

 

 

 

http://www.pafi.hu

 www.zoldkakas.hu/kuszli/

Védőháló Alapítvány

 

Kőbányai Roma Önkormányzat

BÁRKA Kőbányai Szociális és Gyermekjóléti Központ - Budapest, Hungary

BÁRKA Kőbányai Szociális és Gyermekjóléti Központ -
Gyermekek Átmeneti Otthona

 
Designer drogok

A designer drog kifejezést azokra a szerekre használják, melyek molekuláris szerkezetükben illegális drogokra hasonlítanak, így azokhoz hasonló hatásokat idéznek elő, viszont nem szerepelnek a tiltólistákon, ezért forgalmazásuk és használatuk legális volt a C-lista megjelenéséig. Ilyen drog volt a 80-as években az Ecstasy, manapság (2011. januárig) pedig  a mefedron. Ezeket a szereket többnyire az interneten keresztül árulják, olyan szerekként feltüntetve, melyek nem alkalmasak emberi fogyasztásra pl.: növény védőszer, illatosító anyag, fürdősó. Ezek a szerek azért veszélyesek, mert nem lehet tudni, mit tartalmaznak és mivel ezek új vegyületek, az emberi szervezetre, pszichére gyakorolt hatásuk is ismeretlen. Nem ismerjük rövid- és hosszú távú kockázataikat.

Ide tartozik a „Spice”, melyet szaküzletekben, interneten árusítanak füstölőkeverékként. A „Spice” valódi pszichoaktív összetevői szintetikus adalékanyagok, amely a kannabiszban található tetrahidrokannabinol (THC) hatásait utánozza. A C-lista megjelenését követően újabb szerek kerültek forgalomba, amiket úgy reklámoznak, hogy nincs a C-listán, "bűntetlen élvezet", olvasható az internetes kereskedő honlapján.

A mefedron betiltása óta megjelentek más, hasonló hatást kiváltó vegyületek, melyekről még csupán kevés információ áll rendelkezésünkre.

További designer drogok:

MDVP (3,4-methylenedioxypyrovalerone)  Az MDPV úgy is ismert, mint MDPK, Super Magic Coke vagy PV. 2010-ben Amerikában fürdősóként árulták az MDPV-t olyan fantázianeveken, mint Cloud 9, Ivory Wave, Ocean, Charge Plus, White Lightning, Scarface, Hurricane Charlie, Red Dove and White Dove.

Spice (JWH-018) (bővebb magyar nyelvű ismertető) "Spice: (szárított növény) hatása cannabinoid szerű, de legálisan beszerezhető növényi származék. Mint ismert, az agykérgünkben lévő egyes idegsejtjeinken találhatóak ún. cannabionid receptorok, amelyek felismerik a cannabinoid típusú anyagokat, és közvetítik azok hatását. Nos, nem meglepő módon a Spice éppen ezeken a receptorokon fejti ki hatását. Tartós használat esetén azonban sajnos a memóriaközpont sérülhet, valamint az agy vérellátása is felborulhat." Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer Lakossági Hírlevél 2011. július

Mefedron  "Mefedron: (a fiatalok gyakran Kati, vagy miau-miau néven emlegetik) amfetaminhoz hasonló tüneteket produkál, hiszen a testhőmérséklet jelentősen megemelkedik, hőhullámok törnek a használóra, rövid ideig tartó boldogságérzet, majd depresszió a jellemző pszichikai szempontból. A pulzusszám szintén emelkedik, a szívverés pedig akár a 150/percet is elérheti. Állandó fizikai mozgásra vonatkozó kényszerérzet árasztja el az embert. Az efféle illegális szerekhez hasonlóan az agyra hat, és a zsírszövetbe beépülve több hétig kimutatható a fogyasztása. Tudni kell azt is, hogy a fogyasztása együtt jár a bizonyos szükségérzetek (szomjúság, éhség, fájdalom) irányításáért felelős központok kiiktatásával is. Egyfajta stimuláns. Fontos hangsúlyoznunk – mert még mindig sokan nincsenek tisztában a ténnyel – hogy a Kábítószerügyi Koordinációs Bizottság Kábítószerlisták Szakbizottságának intézkedése okán 2011. január 01. óta tiltott szer hazánkban is, ezért a vele-való bárminemű visszaélés büntetőjogi szankciókat von maga után."  Forrás: Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer Lakossági Hírlevél 2011. július, www.drog-strop.hu

Látnok zsálya (Salvia divinorum)"Látnokzsálya: speciális alkoholidot tartalmazó növény. Hatása leginkább az LSD-vel van párhuzamban, vagyis hallucinogén. Összekeveri az emlékképeket, skizofréniát is okozhat, valamint teljes szellemi leépülést. Intenzív, de az LSDnél rövidebb ideig ható anyagot tartalmaz a növény" Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer Lakossági Hírlevél 2011. július, www.drog-strop.hu

Nem vállalkozunk arra, hogy teljes körképet adjunk a rohamosan változó szerekről.

Egy kis szörfölés eredménye amit egy kereskedő oldalán találtam:

"5-MEO-DMT információk, adagolás, élmények, azaz hasznos tudnivalók az 5-MEO-DMT -ről.

Mivel hamarosan kapható lesz 5-MEO-DMT ami tudomásom szerint egy elég kemény designer drog (amit egy béka is designol természetes úton saját magának) gondoltam érdemes lenne összeszedni róla pár dolgot, hogy ha majd lehet kapni nálunk ne csináljanak túl nagy hülyeséget vele a vásárlók. ideírom gyorsan amiket én találtam róla a nemzetközi szakirodalomban, de örülnék ha hozzászólások formájában bővítenétek az itt leírtakat, többek között szerintem sokak számára nem tiszta mi az a MAOI (monoamin-oxidáz gátlók), stb.

Az 5-MEO-DMT fogyasztók a szert általában elszívják, vagy ritkábban felszippantják. Szájon át orálisan is aktív az 5-MEO-DMT ha MAOI-val együtt fogyasztják, de több beszámoló szerint nem jó ötlet MAOI-val együtt használni az 5-MEO-DMT tryptamint, ugyanis akár súlyos mellékhatások is felléphetnek. Az 5-MeO-DMT az 5-HT2 receptorok részleges agonistája de az 5-HT1A receptorra is hat. Mint azt alább leírom, elszívva a hatás szinte azonnali 30 másodpercen belül erezhető és azonnal letaglózza az embert. Érdemes ülve vagy fekve, kényelmesen elhelyezkedve (nem lótuszülésben vonaton!) használni az 5-MEO-DMT -t, ugyanis szinte azonnal megszakad a kapcsolat a külvilággal és kezdődik az intergalaktikus és/vagy időutazás. Figyelő/kísérő személy jelenléte ajánlott, csak úgy mint a por kimérése helyett folyadék kiméréses módszert használni. Ez annyit tesz, hogy feloldod az 5-MEO-DMT -t arra alkalmas folyadékban (savas vízben oldódik 1mg/1ml arányban) vagy alkoholban, majd a folyadékot osztod annyi részre amennyire akarod, azzal ugyanis könnyebb bánni mint pár milligramm porral, amit laboratóriumi mérleg hiányában nem lehet kimérni pontosan.

 POR formájában lehet majd kapni, az 5-MEO-DMT ára várhatóan:
5.000Ft / 125 milligramm (közkívánatra)
…de nagyobb mennyiség esetén persze csökken az ár szokás szerint.

Adagolása erowiden található információk alapján:

5-MEO-DMT adagolása elszívva:
Küszöb   1 – 2 mg
Gyenge    2 – 5 mg
Általános    5 – 10 mg
Erős   10 – 20 mg

Első hatás : 0 – 30 másodperc
Hatás csúcs : 1 – 15 perc
Hatás ideje : 30 perc
Lejövő: 1 óra

5-MEO-DMT adagolása felszippantva:
Küszöb   3 – 5 mg
Gyenge   5 – 10 mg
Általános    8 – 15 mg
Erős    10 – 25 mg

Első hatás : 5 perc
Hatás csúcs : 10 – 30 perc
Hatás ideje : 30 – 45 perc
Lejövő : 1 – 3 óra

Orálisan azaz szájon át 5-MeO-DMT adagolása:
Küszöb     ?? mg
Gyenge    10 – 15 mg
Általános    20 – 30 mg
Erős    30 + mg

 

Miért “jobb” a designer drog mint a hagyományos?- Amivel etetnek téged

"A hagyományos kábítószerek:

 • A hagyományos kábítószerek kivétel nélkül fel vannak ütve, a kérdés csak az, hogy mennyire. Soha nem tudhatod, hogy amit veszel az pontosan mi. Valószínű tartalmazza azt is amit venni akartál, ez főleg az amfetamin (speed) esetében igaz, de például az ecstasy esetében  szinte soha nem kapsz MDMA-t, hanem csak kitudja mit. Nem tudod tehát hogy mit kaptál, azt sem hogy az miket tartalmaz és milyen arányban és ha többször vásárolsz, sosem tudhatod az előzőhöz képest a következő milyen tiszta lesz, hogy kell adagolnod, stb.
 • A hagyományos kábítószerek birtoklása szigorú büntetést von maga után. Ha nálad, az autódban, a lakásodon találnak kábítószert, akkor bajban vagy, minél többet találnak, annál nagyobb bajban.
 • A hagyományos kábítószereket ki lehet mutatni a véredből, a vizeletedből. Ha olyan helyzetbe kerülsz, hogy ellenőrzik, akkor bajba kerülhetsz.
 • A kábítószer kereső kutyák kiszagolják a hagyományos kábítószereket, mivel azokra vannak trenírozva. Kiszagolják az amfetamint, kokaint, marihuanát, stb., ami mondjuk egy reptéren vagy egy fesztiválon problémát okozhat.

A designer drogok:

 • Ha a Dexter’s Chemstoreban vásárolsz designer drogot, mindig azonos minőségi terméket kapsz. Mi nem ütjük fel a termékeket, nem keverjük őket semmivel, mi több, minden egyes szállítmányt laboratóriumban (jó drágán) bevizsgáltatunk, hogy tényleg azt kaptuk-e amit akartunk, megfelel-e a minősége a szigorú elvárásainknak. így biztosan mindig azt kapod tőlünk amit szeretnél, méghozzá a piacon elérhető legjobb minőségben.
 • A desiger drogok birtoklása nem büntetendő, mi több a mennyiség sem számít. Mindegy tehát hogy egy gramm, vagy egy kiló designer drog van nálad, nincs miért felelősségre vonni és megbüntetni téged!
 • A designer drogokat nem lehet kimutatni sem vizeletből, sem vérből, ugyanis még nincs rájuk teszt! Majd sok sok év múlva lehet lesz, de jelenleg nincs.
 • A kábítószer kereső kutyák nem tudják kiszagolni a designer drogokat, ugyanis nem erre lettek tanítva.

Ha valaki tehát kutatási célra (mi másra ugye) szeretne valamilyen szert, akkor mi csak azt tudjuk javasolni, hogy ne hagyományos kábítószert, hanem designer drogot szerezzen. Természetesen nem hallgatjuk el a designer drogok “hibáját” sem, ugyanis van egyetlen egy ok, ami miatt egyesek kevésbé szeretik a designer drogokat a hagyományos kábítószereknél. Ez pedig a tudományos háttér hiánya egyes esetekben. Persze ez is bonyolult, ugyanis például a 2C-B nevű designer drogot Alexander Shulgin amerikai vegyész már 1974-ben “feltalálta”, azaz 38 éve létező szerről beszélünk. De vannak 1960 óta létező designer drogok is, amiket sok millióan teszteltek azóta, illetve sok szert használtak a gyógyászatban is hosszabb rövidebb ideig. Ennek ellenére tény, hogy amíg az amfetaminnak vagy az MDMA-nak (és sok más egyéb hagyományos kábítószernek) ismerjük, vagy ismerni véljük a rövid és hosszútávú mellékhatásait, addig a designer drogokról csak korlátozott mértékben állnak rendelkezésre ilyen információk. A dolgot tovább árnyalja, amit fent írtam, azaz hogy a hagyományos kábítószereket kivétel nélkül felütik valamivel, sokszor egészségre ártalmas anyaggal. Így ha maga a tiszta szer nem is lenne a hivatalos álláspont szerint káros mellékhatása, annak a mixnek amit kézhesz kapsz, már lehet hogy van.

Ezek után mindenki maga vonja le a tanulságot…

Methkatinont… de melyiket?

" Van ugyanis sokféle beszerezhető research chemical, a methkatinonok családjából lényegében ez a hozzáférhető kínálat:

4-BMC ( 4-Bromomethcathinone )
4-EMC ( 4-ethylmethcathinone )
4-FMC ( Flephedrone, 4-fluoromethcathinone )
4-MBC ( Benzedrone )
4-MEC ( 4-Methylethcathinone )

Kimaradt a sorból a 3,4-DMMC azaz 3,4-Dimethylmethcathinone...."

"Emberkísérlet… valaki?

Rendeltünk egy új fajta cannabinoidot, de a bevizsgáláskor kiderült, hogy nem azt kaptunk amit rendeltünk, hanem valami mást. A laborban nem tudták megállapítani, hogy mi a fene ez, de az tuti hogy nem cannabinoid. Valami vadonat új designer vegyület, ami nem C listás és a kémiai jellemzői alapján NMDA receptor antagonista “designer jegesmedve nyugtató” lehet. Közben persze próbáljuk kideríteni mi lehet ez, el lettek küldve az eredmények egy másik laborba is, ahol összevetik még több ismert vegyülettel, hátha lesz valamelyikkel egyezés, vagy sikerül még többet kideríteni a félépítéséről, stb. Ez még legalább egy hét, tehát addig biztosan nem fogunk rájönni mi ez, de ha visszajelez a másik labor, az sem biztos hogy pozitív választ kapunk, lehet ott is azt mondják hogy lövésük sincs mi ez… Kinézetre (nem mintha ennek lenne bármi jelentősége) úgy néz ki mint a 4-MEC, átlátszó kristályos por. Van belőle itt egy kiló… valakinek van ötlete mi a francot kezdjünk vele?

 • Nem tudjuk mi ez.
 • Nem tudjuk mi lehet a hatása.
 • Nem tudjuk mi lehet az adagolása.

Spektrométer eredmény:

Magyarázat:
Piros = Az a research chemical ami nálunk van.
Lila = Egy másik anyag, amivel 46.18%-ban egyezik.
Zöld = Egy másik anyag, mivel 42.23%-ban egyezik.

Ma (húsvét vasárnap) 10 darab 1 grammos mintát ebből az ismeretlen anyagból lerakott a nyuszi Budapesten ide-oda! Hamarosan közzétesszük, hogy pontosan hol láttuk a nyuszit, ahol saját felelősségre meg lehet találni az elrejtett csomagokat. Hogy ki mit kezd a csomagokkal, nos az a ti dolgotok. Ahogy írtuk, mi nem tudjuk mi ez a szer, mennyi kell belőle, eszik vagy isszák, netán szívják vagy szúrják, hogyan hat, mennyi időn beül és mennyi ideig hat, ha egyáltalán hat. Úgyhogy felelősséget nem vállalunk semmiért."

 

Eddig volt türelmem  ezt a szemetet olvasni.  Folyt köv. :(

 

 

 
Újabb pályázati kiírásunk 2013. 05.02.
 
Életrevaló Egyesület a Facebook oldalán

 
Sziget Fesztivál 2012
 
2012.
 
Szociopanorámaa Civil Rádióban
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hétpecsét a Civil Rádióban
 
Levélszekrény
 
Civil Óra
 
Köszöntünk minden kedves Látogatót!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Köszönjük az érdeklődést!
Indulás: 2007-10-01
 
PAFI

www.pafi.hu

 
1%

nonprofit.hu/ 

letölthető nyilatkozat

 
Fordítás

 

 
Műsoraink a Civil Rádióban
 
Tartalom

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!